Strekel 15 | 1749 KL Warmenhuizen | Tel. 06 8397 8397 | info@vanderoordvisions.nl

Nieuws

debat 'Hoe krijg je het voor elkaar!?'

debat 'Hoe krijg je het voor elkaar!?'

debat 'Hoe krijg je het voor elkaar!?'1
debat 'Hoe krijg je het voor elkaar!?'2

 

Debat ‘Hoe krijg je het voor elkaar?!

Uit de gesprekken die How2create Care, in opdracht van Cordaan, voerde met de gemeente Amsterdam, alle stadsdeelgebieden, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en andere betrokkenen, kwam naar voren dat partijen behoefte hebben aan meer onderlinge samenhang en verbondenheid. How2createCare deed daarom het voorstel om een debat te organiseren onder de titel ‘Hoe krijg je het voor elkaar?! - Anders wonen met service en zorg in stad en buurt. Dit voorstel werd door nagenoeg alle partijen positief ontvangen.

Daarom organiseerde How2create Care, in opdracht van Cordaan en i.s.m. de Kamer van Koophandel, Sigra en de Amsterdam Economic Board, op dinsdag 30 september het debat ‘Hoe krijg je het voor elkaar?! - Anders wonen met service en zorg in stad en buurt.'
Doelstellingen van het debat waren het realiseren van meer onderlinge samenhang en verbondenheid, nieuwe ontwikkelingen in gang zetten door het combineren van bewezen bestaande zaken en het stimuleren en hoorbaar maken van ‘andere geluiden'. Om het ‘anders denken en doen' extra te benadrukken kozen we voor een bijzondere locatie: het BOX Experience Center (Piet Boon Store) in Oostzaan.

Het programma bestond uit een aantal lezingen, workshops, presentatie van onderzoeksresultaten en een debat. Deelnemers kregen andere inzichten, frisse ideeën en nieuwe inspiratie aangereikt om zelf, binnen de eigen organisatie en/of in samenwerking met anderen, verder te werken aan ‘het voor elkaar krijgen' van anders wonen met service en zorg in en om Amsterdam. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel. Deelnemers waren enthousiast en hebben aangegeven in de toekomst nog wel eens een dergelijke bijeenkomst te willen.

Presentatie met quotes uit de interview!